Presa pentru Brichetarea 250 kg/ora

шнековый пресс

Important! Vom produce și vom livra echipamentele noastre oriunde în toate țarie UE, Moldova, Ucraina, Belarus, Rusia, Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Kazahstan, Uzbekistan, Kârgâzstan, Turkmenistan și Tadjikistan.

Costul presei cu șurub:

  • Eliberarea în Chișinău, Moldova - 11 000 € (prețul include: instruire, instalare cu supraveghere, conexiune*, garanție, asistență tehnică, consultări)

 * cumpărătorul achită doar costuri de transport, asigură cazare și hrană.

  1

 Productivitate 

 de până la 250 kg/ora 

 

  2

 Umiditatea deșeurilor mărunțite

  5-7 %

  3

 Lungimea bucăților ale deșeurilor mărunțite de-a lungul 

 fibrelor

  3-5 mm

  4

 Dimensiunile brichetelor

 secțiune transversală 50 х 50 mm,  

 lungime 300 mm

  5

 Densitatea brichetelor

  1,1 – 1,3 t/m3

  6

 Capacitatea termică a brichetelor

  3500 – 4500 Kcal/kg

  7

 Temperatura de încălzire a zonei de presare

  280-400⁰С

  8

 Capacitate totală instalată

  26,7 kW

  9

 Masă

  820 kg

 

Transformarea biomasei în brichetă finită are loc prin utilizarea presei.

Până la momentul presării, de regulă, materia primă este deja pregătită - ea este mărunțită la fracția dorită și are umiditatea setată (6–12%).

 

CUM SE PRODUC BRICHETELE?

Brichetele combustibile Pini&Kay sunt produse prin metoda de presare a materiei prime zdrobite (rumeguș, talaș, coaja de floarea soarelui) la temperatura ridicată. Stratul superior al brichetei se coace, transformându-se într-o crustă densă. În această formă ea este protejată în mod fiabil de umiditate și stres mecanic.

Doi parametri sunt centrali în procesul de fabricație - presiunea și temperatura.

Presiunea este creată de către șurubul presei. El se învârte, ridicând materia primă din vasul și comprimându-l uniform. Presa cu șurub pentru brichetarea rumegușului creează o presiune de 300 de atmosfere. Acest lucru permite ca materia primă să fie comprimată cât mai mult și astfel să se obțină brichete de cea mai înaltă calitate.

Procesul de brichetare are loc la o temperatură ridicată (280-400⁰C). Materia primă comprimată la maxim se arde, datorită la ce bricheta finisată își păstrează forma.

Tenurile electrice sunt utilizate pentru încălzirea zonei de ardere. În dispozitivul sunt instalate 3 tenuri cu o capacitate de 1,5 kW fiecare.

 

PRODUCTIVITATE

Productivitatea maximă a presei pentru brichetarea talașului/coajei/rumegușului este de 250 kg/ora. Performanța depinde de umiditatea și densitatea materiei prime. Este necesar să acordați o atenție deosebită calității materiei prime și pregătirii acesteia pentru brichetare. Cu cât materia primă este mai fină și mai uscată, cu atât productivitatea presei este mai mare.

De remarcat, de asemenea, că parametrul de performanță depinde de tipul de materie primă. Atunci când se fabrică brichete din rumeguș și alte deșeuri de lemn, vor fi produse mai multe produse (în greutate) pe unitatea de timp decât atunci când se lucrează cu coajă de floarea soarelui. Acest lucru se datorează densității diferite și greutății specifice  a materiei prime. La evaluarea performanței unei prese, merită să luăm în considerare ce fel de materie primă el va prelucra.

 брикеты

AVANTAJELE PRESEI CU ȘURUB PENTRU BRICHETARE:

  • construcția simplă, dimensiuni compacte,
  • control facil,
  • siguranță,
  • fiabilitate,
  • preț optim.

 

BRICHETE PINI&KAY

Metoda presării cu șurub face posibilă obținerea celei mai dense (1,01-1,3 kg/cm3) și, prin urmare, durabile brichetei, care determină calitățile sale excelente de consum - rezistență și capacitate ridicată de căldură.

Densitatea brichetelor este ușor de verificat experimental. Dacă introduceți o brichetă combustibilă Pini&Kay într-un vas cu apă, aceasta se va scufunda. Adică, densitatea brichetei este mult mai mare decât densitatea lemnului de foc (bușteanul va pluti în apă). Arzând, bricheta va emite mult mai multă căldură decât lemnul de foc.

Bricheta finisată este un bloc octogonal de 30 cm lungime cu o gaură tehnologică în interior. Când brichetele ard, această gaură creează o tracțiune suplimentară, permițând utilizarea brichetelor în condiții de tiraj natural scăzut.

Noi vindem cu succes produsele noastre atât în Moldova cât și în țările Uniunii Europene, Rusia și CSI și am reușit să ne recomandăm ca furnizori de încredere.