ru

ro

en

de

hy

ka

az

kk

ky

uz

tg

tk

  • ru
  • ro
  • en

Brichete Combustibile

Brichetele combustibile Pini & Kay reprezintă un tip complet unic de combustibil solid care este mai favorabil decât lemnul obișnuit datorită curățeniei ecologice și performanțe tehnice excelente. Pentru a crea brichete combustibile din lemn, de regulă, se folosește rumegușul minuțios uscat al speciilor de copaci de conifere și foioase. De asemenea, este posibil de confecționat brichete din coajă de floarea soarelui, paie, turbă, coji de diferite feluri.

“Eurolemne”, așa cum este numit uneori acest tip de combustibil, sunt destinate unei largi varietăți de sobe, șeminee și, de asemenea, cazane de încălzire.

Au o formă octogonală și o gaură rotundă la mijloc pentru întreaga lungime a brichetei, ceea ce contribuie la crearea unei tracțiuni suplimentare în timpul arderii.

Pentru producerea brichetelor Pini & Kay, rumeguș, coajă de floarea soarelui sau un alt tip de materie primă este presat cu o presă cu șurub, în același timp încălzind suprafața lor până la o temperatură de 300-400 grade. Drept urmare, stratul superior al suprafeței se transformă într-o crustă destul de densă și puternică, care protejează bricheta de umiditate în timpul depozitării prelungite și de daune mecanice în timpul transportului. Anume presarea cu șurub oferă brichetelor din lemn o densitate și rezistență inegalabile. În procesul de tratament termic aceștia dobândesc umbra de maro sau gri închis obișnuită pentru consumatori, ceea ce le adaugă atractivitatea estetică și îi face să semene mai mult cu lemn de foc obișnuit.

Tehnologia de creare a “eurolemnelor” nu implică utilizarea adezivilor sau a altor componente care conțin aditivi chimici nocivi. La brichetare lemnul emite o substanță naturală - lignina, care are o lipicioasă naturală și este sigură pentru sănătate.

Un avantaj suplimentar al brichetelor combustibile Pini & Kay este un conținut ridicat de calorii și, în consecință, un timp de ardere de invidiat, ceea ce le face unul dintre cele mai bune tipuri de combustibil solid din lume.

Materialul brichetei

Cenuşă, %

Umiditate, %

Conținut caloric maximal, kcal/kg

Conținut caloric minimal, kcal/kg

Densitate,

g/cm3

Paie

7,3

7,8

4740

3754

1,08

 

4,86

9,3

4097

3742

-

Сoajă de floarea soarelui

3,6

2,7

5161

4480

1,15

 

2,92

8,51

-

-

-

Rumeguș mărunte

0,7

7,5

4400

4200

1,37

Сoajă de orez

20,2

7,1

3458

3161

1,16

Rumeguş

0,8

4

-

-

-

 

1,1

10,3

4341

3985

-

 

1,16

4,1

5043

4502

0,79

 

AVANTAJELE BRICHETELOR COMBUSTIBILE PINI & KAY:

• Rezistență la umiditate și densitate ridicate.

• Rezistența la deteriorarea mecanică.

• Timp lung de menținere a temperaturii și duratei de ardere.

• Carbunii pot fi folosiți pentru a face frigărui.

• Nu conține substanțe nocive în compoziție și nu le emite în mediu, spre deosebire de gazul natural sau cărbunele.

• Potrivite pentru o mare varietate de tipuri de echipamente de încălzire și nu necesită adaptarea lor pentru combustibili solizi.

• Cantitatea mică de cenușă lăsată de combustie poate fi folosită ca îngrășământ.

• Nu necesită întreținere constantă a echipamentului: cazanul poate fi curățit doar o dată pe an.

• Brichetele sunt convenabile pentru depozitare și utilizare, se pliază ușor și ocupă foarte puțin spațiu.

• Poate fi utilizate în sobe cu tiraj redus.

 

Puteți cumpăra “eurolemne” în Moldova contactând compania noastră. Prețul pentru ele este destul de accesibil și este destul de capabil să încânte fanii ai înaltei calități, iar ținând cont de multe alte avantaje, popularitatea crescândă a brichetelor combustibile în rândul consumatorilor devine de înțeles.