Important!!! Facem export de utilaje pentru producerea bricheți în orice Județul României sau teritoriu UE și CSI.
Brichetare este procesul de presare a materiilor prime (rumeguș, coajă, paie) sub influența temperaturilor ridicate pentru a-i conferi o formă de brichetă convenabilă pentru consumator.
Pentru a obține brichete de înaltă calitate, cu capacitate termică maximă, materia primă trebuie să fie bine măcinată, uscată și presată.
În primul rând, materia primă este măcinată și uscată. Aceasta este faza pregătitoare. Umiditatea materiei prime la momentul formării brichetei nu trebuie să depășească 12%.
Procesul de presare are loc sub presiune înaltă la o temperatură de 280-400°C. Din acțiunea temperaturii ridicate, indicatorul de umiditate se mai reduce. Umiditatea brichetei finite nu depășește 3-6%.
Această metodă de brichetare vă permite să vă descurcați fără lianți suplimentari. Brichetele conțin doar un liant natural - lignina, care se conține în celulele biomasei vegetale destinate brichetării. Această tehnologie asigură curățenia ecologică a procesului de producție și a produsului în sine.
Echipamentul pentru producerea brichetelor combustibile din rumeguș, talaș, paie și alte tipuri de biomasă, constă dintr-un uscător aerodinamic și o presă cu șurub. Dacă materia primă necesită măcinare suplimentară, în pachetul liniei de brichetare poate fi inclus un zdrobitor.
Brichetele combustibile calitative trebuie să fie dense (pentru transportare și utilizare convenabile) și să aibă transfer maxim de căldură.
Densitatea și forma, care afectează performanțele lor de consum, sunt obținute prin presarea și uscarea maxime a materiei prime. Brichetele bine comprimate sunt similare cu lemnul de foc, dar este mult mai convenabil să le folosești. Brichetele au o capacitate de căldură mai mare, ceea ce face ca utilizarea lor să fie mai rentabilă din punct de vedere economic decât a combustibililor tradiționali.
Calitatea brichetelor produse depinde de toate etapele de producție și nu doar de etapa finală - formarea și comprimarea materiei prime. Prin urmare, în timpul planificării producției și al proiectării liniei, trebuie de cunoscut:
Reieșind din aceasta, se determină compoziția, capacitatea și alte caracteristici tehnice ale echipamentului pentru producerea brichetelor. După ce răspundeți la întrebările enumerate mai sus, puteți decide dacă va fi nevoie de un zdrobitor în producția Dvs., ce tip de presă să alegeți, echipament de care capacitate și productivitate aveți nevoie.
Deși diverse tipuri de presare (și, respectiv, prese) sunt utilizate pentru a produce brichete combustibile, prese cu șurub au devenit cele mai populare. Avantajele lor indubitabile față de alte tipuri sunt construcția simplă, controlul necomplicat și, ca urmare, fiabilitatea ridicată.
Presele cu șurub sunt ideale pentru industriile mici în care volumul materiei prime prelucrate nu depășește 500 de kilograme pe oră.
Procesul de presare este automat: materia primă este introdusă în presă folosind un mecanism special. Procesul de producție este controlat automat, practic fără a necesita atenția personalului. Toate acestea reduc costul de producție și asigură siguranța persoanelor care lucrează la locul de muncă.
Producția brichetelor combustibile, ca oricare alta, necesită respectarea strictă a tehnologiei. Prin urmare, este mai bine să procurați echipamente pentru brichetare de la profesioniști cu experiență în industrie, care au toate informațiile necesare și sunt capabili să vă răspundă la toate întrebările. Compania EcoTronex este gata să vă ofere condiții favorabile pentru fabricarea și furnizarea echipamentelor de înaltă tehnologie care să satisfacă pe deplin nevoile dvs. individuale.
Noi vindem cu succes produsele noastre atât în Moldova, cât și în țările Uniunii Europene, Rusia și CSI și am reușit să ne stabilim drept furnizori de încredere.