Uscator Aerodinamic 300 kg/ora

сушилка аэродинамическая

Important! Vom produce și vom livra echipamentele noastre oriunde în toate țarie UE, Moldova, Ucraina, Belarus, Rusia, Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Kazahstan, Uzbekistan, Kârgâzstan, Turkmenistan și Tadjikistan.

Costul uscătorului aerodinamic:

  • Eliberarea în Chișinău, Moldova - 10 000 € (prețul include: instruire, instalare cu supraveghere, conexiune*, garanție, asistență tehnică, consultări)

 * cumpărătorul achită doar costuri de transport, asigură cazare și hrană.

  1

 Productivitate 

   de până la 300 kg/ora 

  2

 Capacitatea nominală

  7.16 kW 

  3

 Număr de fani

  1 unit.

  4

 Umiditatea de intrare al materiei prime

 până la 35 %

  5

 Lungimea bucăților ale deșeurilor mărunțite de-a lungul 

 fibrelor 

  3-5 mm

  6

 Umiditatea de ieșire

  6-12 %

  7

 Numărul vasurilor de expansiune

  4 unit.

  8

 Numărul cicloanelor de sedimentare

  1 unit.

  9

 Diametrul maxim al vasului de expansiune

  400 mm

  10

 Diametrul conductei de racord

  200 mm

 

Uscătorul este conceput pentru pregătirea materiei prime (cel mai des -  rumegușului) înainte de brichetarea ulterioară, și anume, pentru a atinge nivelul de umiditate tehnologic necesar.

 

DE CE ESTE IMPORTANT NIVELUL UMIDITĂȚII?

Umiditatea materiei prime este un parametru important în procesul de producție a brichetelor. Dacă nivelul de umiditate este prea înaltă, există riscul ca bricheta să nu-și păstreze forma. Umiditatea ridicată reduce caracteristicile de consum ale combustibilului (el va degaja mai puțină căldurăla ardere). Un nivel de umiditate prea scăzut poate complica procesul de presare (este imposibil de format o brichetă: este imposibil să extrageți din materia primă prea uscată liantul natural - lignina, datorită căreia bricheta își păstrează forma).

 

PRINCIPIU DE FUNCȚIONARE AL USCĂTORULUI

Funcționarea uscătorului aerodinamic cu șurub este asigurată de un generator de căldură care injectează aer cald în camerele de uscare. Materia primă zdrobită este introdusă în camera de uscare cu ajutorul unui șurub și este preluată de fluxul de aer. Aerul fierbinte din cameră este învârtit (acest lucru este obținut printr-un dispozitiv special al rețelei de distribuție a gazului și metoda de alimentare a materialului în cameră). Materialul circulă în fluxul de aer până când particulele uscate (care devin mai ușoare) sunt transportate de fluxul de aer în ciclon. Aici aerul este separat de particulele de biomasă (gazele zboară în sus, particulele cad în partea inferioară a camerei).

Nivelul necesar de umiditate este atins prin ajustarea timpului și temperaturii de uscare.

Materia primă cu umiditate de până la 50% poate fi introdusă în uscător. Umiditatea de ieșire variază între 6 și 12%.

 

AVANTAJELE USCĂTORULUI AERODINAMIC

Pe piață sunt disponibile diverse tipuri de uscătoare pentru lemn și alte materii prime bio. Cele aerodinamice, care prezintă o serie de avantaje, sunt recunoscute ca fiind cele mai bune:

Compactitatea. Instalarea uscătoarelor aerodinamice necesită un spațiu mai mic decât alte tipuri de unități.

Siguranță. Uscătoarele funcționează la temperaturi relativ scăzute (50-200⁰С), ceea ce exclude posibilitatea aprinderii materiei prime. Un dispozitiv de fixare a scânteilor este instalat la ieșirea generatorului de căldură în camerele de uscare.

Rentabilitatea. Uscătoarele aerodinamice consumă relativ puțină energie, ceea ce reduce costul produsului final.

Ușor de instalat și întreținut. Instalarea uscătorului este simplă, nu sunt necesare calificări speciale pentru întreținere.

Important! Înainte de a cumpăra un uscător pentru rumeguș sau alt material biologic, este important să cunoașteți pentru ce materie primă va fi utilizată, ce volum de material trebuie să fie uscat, în ce fel de încăpere va fi instalat. Pe baza acestor parametri, noi vă vom ajuta să alegeți echipamentul de tipul și capacitatea necesară. Compania EcoTronex are o experiență vastă în producerea liniilor de brichetare de înaltă tehnologie care vă vor face afacerea cât mai eficientă.

Noi vindem cu succes produsele noastre atât în Moldova cât și în țările Uniunii Europene, Rusia și CSI și am reușit să ne stabilim drept furnizori de încredere.