Brichete combustibile din rumeguș

Топливные брикеты из опилок

 

Brichetele combustibile din rumeguș sunt un tip de combustibil extrem de eficient și, în același timp, economic, care a câștigat o popularitate binemeritată datorită caracteristicilor sale calitative de neegalat.

Majoritatea oamenilor astăzi sunt nevoiți să țină seama de creșterea constantă a costului resurselor energetice. În afară de persoane fizice, brichetele de lemn sunt foarte activ utilizate de toate tipurile de întreprinderi, ceea ce face ca producția lor să fie o sursă excelentă de venit, în special pentru companiile cu propria bază de materii prime.


PRINCIPALELE DOMENII DE APLICARE A BRICHETELOR COMBUSTIBILE DIN RUMEGUȘ

 

  • Încălzirea locuinței cu sobe
  • Funcționarea caselor de cazane
  • Încălzirea depozitelor și spațiilor industriale
  • Încălzirea trenurilor feroviare
  • Pentru ruguri, frigărui, grătare


PARTICULARITĂȚI DISTINCTIVE

 

Deșeurile de prelucrare a lemnului sunt un material combustibil complet ineficient, deoarece au o densitate mică, o valoare calorică insuficientă și necesită, de asemenea, prea mult spațiu de depozitare. Transformându-se în timpul producției în brichete, deșeurile devin un combustibil excelent cu o densitate ridicată, care ajunge la 1100 kg/ m3.

Valoarea calorică de 4500 kcal/kg și nivelul de umiditate de 10-12% nu sunt mai puțin indicative. Dacă comparăm această caracteristică a brichetelor de lemn cu lemnul de foc obișnuit, atunci aceasta este de peste două ori mai mare și este destul de comparabilă cu valoarea calorică a cărbunelui. În mod surprinzător, în producerea brichetelor nu se folosesc adezivi sau alți lianți sintetici. Particulele sunt ținute împreună de o substanță naturală care face parte din lemn - lignina.

În ceea ce privește cantitatea de dioxid de carbon degajat în timpul arderii, brichetele din rumeguș sunt, de asemenea, în top - este eliberat de 10 ori mai puțin dioxid decât la arderea gazului natural, de 30 de ori mai puțin decât la arderea cocsului și de 50 de ori mai puțin decât la arderea cărbunelui. Drept urmare, vedem că brichetele combustibile din rumeguș sunt un tip excelent de biocombustibil solid, cu o valoare termo-calorică excelentă, soliditate, rezistență la umiditate, fiind în același timp convenabile pentru transport și depozitare. Ard bine și au un miros plăcut de lemn natural. 


Există mai multe tipuri de brichete din lemn.

 

Brichetele Pini Kay au devenit cele mai populare datorită caracteristicilor de cea mai înaltă calitate și prezenței unei găuri care creează tracțiune suplimentară în timpul arderii. Anume aceste brichete sunt utilizate cu succes în încăperile cu tiraj redus.


TEHNOLOGIE DE FABRICARE A BRICHETELOR COMBUSTIBILE DIN RUMEGUȘ

La începutul producției materia primă este zdrobită la fracția dorită într-un zdrobitor special și cernută, apoi alimentată într-un uscător aerodinamic. Următoarea etapă este uscarea, adică eliminarea umidității inutile pentru arderea materiei prime. După aceea tot ce rămâne este de comprimat materia primă într-o presă specială la o temperatură foarte ridicată (aproximativ 400 de grade), oferindu-i forma și dimensiunea necesară. Brichetele finite sunt ambalate și trimise spre vânzare.

La compania EcoTronex puteți achiziționa echipamente de înaltă tehnologie pentru producerea brichetelor combustibile din lemn, precum și alte tipuri de materii prime. Vă vom ajuta să îl livrați și să vă instruiți personalul.